در طراحی منزل و دکوراسیون آن از مواد مختلفی استفاده می شود که یکی از جذابترین و ماندگار ترین آن ها سنگ گرانیت است. برای اطلاعات بیشتر از سنگ گرانیت و خواص آن تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
سنگ گرانیت مشکی
سنگ گرانیت مشکی هم یکی از انواع سنگ های آذرین است که دانه درشت و سخت است که از کوارتز ، ارتوکلاز ، میکروکلین و میکا تهیه شده است و در معادن وجود دارد . با ذوب کردن این سنگ تبدیل به سنگ های آذرین مخصوص استفاده در دکوراسیون داخلی می شوند.
سنگ گرانیت در انواع مختلف رنگ ها در معادن یافت می شوند و عبارت اند از: خاکستری کم رنگ، کرم مایل به قهوه ای ، برنز گرم، سبز تیره و سیاه روشن که یکی از زیبا ترین و پرکاربرد ترین رنگ این سنگ رنگ مشکی است. رنگ مشکی به دلیل تک رنگ بودن و خنثی بودنش مورد توجه بسیاری از افراد قرار می گیرد و در طراخی داخلی بسیار پرکاربرد تر از بقیه رنگهاست.
سنگ گرانیت مشکی از زمان قدیم به عنوان مصالح ساختمانی مور استفاده قرار می گرفت و امروزه از آن در فضاهای زیادی مانند حمام های لوکس و بزرگ، آشپزخانه های رستوران های بزرگ و لوکس، سنگ های ساختمانی، بناهای تاریخی و فضاهای بسیار دیگری استفاده کرد .
سنگ گرانیت مشکی در آشپزخانه کاربرد را در آشپزخانه منازل به عنوان میز آشپزخانه دارد همچنین به دلیل ظاهر صیقلی و براقشان، به طور خاص به عنوان کانتر ، پشتی و غیره در سرتاسر استفاده می شود. این سنگ در ساختمان ها از زمان قرون وسطی در بسیاری از جوامع جایگاهی پر رنگ داشته است و به دلیل ماهیت محکم این سنگ و مقاومت در برابر یخ زدگی و آتش سوزی برای ساختن ساختمان ها در سراسر جهان استفاده می شد و هنوز هم استفاده می شود به غیر از این ویژگی گرانیت همچنین می تواند به عنوان یک تزئینی برای طراحی ظاهر ساختمان استفاده شود مانند استفاده از کفپوش ها. از سنگ گرانیت در مواردی چون راهسازی نیز استفاده می شود که در آن پایه گذاری گرانیت استحکام لازم را به جاده می دهد همچنین در پله های آویزان به عنوان بلوک های تقویت کننده برای تحمل وزن پل و غیره نیز استفاده می شود.
سنگ های گرانیت مشکی خواص بسیاری نیز دارند که عبارتند از: ۱_ سیلیس بسیار متراکم دارد و از آنجایی که سنگی است که از سیلیس ماگما ساخته شده است حاوی تعداد زیادی سیلیس است. ۲_ گرانیت به دلیل وجود زیاد سیلیس در ترکیب آن در برابر پوسیدگی بسیار مقاوم است . ۳_ شکاف دانه ای که در گرانیت به وفور وجود دارد پانسمان آن را برای استفاده در مصارف مختلف آسان می کند . ۴_ خاصیت سنگ آذرین گرانیت آن را برای مقاصد ساختمانی بسیار قابل قبول می کند زیرا سطحی صاف و صیقلی و سختی دارد که می تواند نسبتا بیشتر از سایر سنگ ها دوام بیاورد. ۵_ گرانیت به دلیل وجود مواد معدنی کمتر مقاومت مناسبی در برابر آتش دارد.۶_ ویژگی دیگر به دلیل وجود مواد معدنی کمتر این است که مقاومت معقولی در برابر یخ زدگی ارائه می دهد. ۶_ گرانیت بسیار مقاوم و سخت است و به دور از شکستگی است.
خواص شیمیایی سنگ گرانیت عبارتند از: ۱_ گرانیت نمونه ای از سنگ های آذرین است و از این رو بیشتر مقدار سیلیس را در اجزای خود تشکیل می دهد که از ۷۰ تا ۷۷ درصد سیلیس تشکیل شده است. ۲_ آلومینا نیز در گرانیت در ۱۱ تا ۱۴ درصد ترکیب شیمیایی آن وجود دارد. ۳_ اکسید پتاسیم و سودا حدود ۳ تا ۵ درصد از ترکیب آنها را تشکیل می دهند . ۴_ گرانیت در حدود ۱ درصد از ترکیب خود حاوی آهک است. ۵_ سایر اجزاء آن شامل ترکیبات، منیزیم و تیتانیوم و آب است که در عملکرد آزمایشی از ۱ درصد تا ۰/۰۳ درصد در این سنگ موجود است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.